Vinul in cuvinte
Vin sec, cu prospețime, aciditate ridicată și o aromă regală.
Note gustative și olfactive
Parfum de flori de câmp
Asocieri culinare
Mâncăruri de pește la cuptor sau grătar
Vin sec, cu prospețime, aciditate ridicată și o aromă regală.
Parfum de flori de câmp
Mâncăruri de pește la cuptor sau grătar
Vin demisec de culoare galben-pai cu reflexe verzui strălucitoare. Are aromă de iasomie, de fructe tropicale sau de mirosul florilor de viță de vie. Gustul este fructos, cu multă prospețime. ceea ce îl face plăcut și tentant.
Arome și parfum de fructe tropicale
Mâncăruri de pește
Vin demidulce, culoare galben-pai, cu o aromă tipică de muscat, gust fin și catifelat.
Arome și parfum fructate
Preparate de pasăre, sosuri dulci sau dulci-acrișoare, deserturi pe bază de fructe
Vin lejer, corpolență medie, cu nuanțe aromatice de prune, coacăze sau zmeură.
Arome și parfum de fructe de pădure
Brânzeturi fine și deserturi dulci
Vin cu arome schimbătoare, de la cireșe, prune, căpșuni și pe măsura învechirii ajungând la stafide, gutuie, ciuperci.
Arome și parfum de fructe roșii
Preparate din carne de vită, de porc sau de oaie
O infuzie aromatică cu note de iarbă, aduce în prim-plan arome de ardei verde, până la coacăze negre.
Arome și parfum de fructe de pădure
Fripturi de vită, porc sau iepure, brânzeturi